خريداران جهاني، جشن ارزاني گاز گرفتند

ساخت وبلاگ

<a href='http://iruni.niloblog.com/p/147/'>خريداران</a> جهاني، جشن ارزاني گاز گرفتندمهر/ سقوط قيمت‌ها در بازار گاز کماکان ادامه دارد و با توجه به وجود مازاد عرضه در بازار، خريدران با ديکته کردن شرايط خود به فروشندگان، جشن خريد ارزان گاز را در بازار راه انداخته‌اند.

سقوط قيمت گاز طبيعي و LNG در بازار ادامه دارد به طوري که با وجود تثبيت قيمت نفت خام اما بهاي هر ميليون بي تي يو تک محموله گاز طبيعي در بازارهاي اروپايي به کمترين ميزان در طول دست کم يک دهه گذشته رسيده است.

پيشي گرفتن عرضه از تقاضا، کاهش معاملات، وجود گاز مازاد در بازار و عدم تحريک تقاضا در کشورهاي بزرگ مصرف کننده همچون چين، ژاپن و کره جنوبي و در نهايت امتيازهاي مختلف فروشندگان همچون قطر و روسيه به خريداران گاز به ويژه ژاپن و هند، روزگار بازارهاي گاز را هر روز سياه تر از روزهاي گذشته کرده است.

بحران کاهش قيمت در بازار گاز تا آنجا پيش رفته که هم اکنون خريداران براي فروشندگان شرايط قراردادي را تعيين مي‌کنند و حتي امتيازهاي مختلف صرفا به واسطه خريد گاز از کشورهاي توليد و صادرکننده گاز دريافت مي‌کنند و به نوعي اين روزها جشن خريداران و مصرف کنندگان در بازار گاز راه افتاده است.

بر اين اساس بهاي تک محموله گاز طبيعي در معاملات منتهي به ۲۲ اوت سال جاري ميلادي، در بازار آسياي شمال شرقي بدون تغيير باقي ماند و در محدوده ۵ دلار و ۶۰ سنت به ازاي هر ميليون بي تي يو داد و ستد شده است.

بر خلاف بازار آسيا، در اروپا قيمت گاز در دو بازار مهم منطقه اي با کاهش همراه شد به طوري‌که در بازار اروپاي جنوب غربي، بهاي هر ميليون بي تي يو تک محموله گاز طبيعي با کاهشي ۱۰ سنتي در محدوده چهار دلار و ۵۰ سنت معامله شده است.

در بازار NBP انگليس هم قيمت هر ميليون بي تي يو تک محموله گاز طبيعي با کاهشي دو سنتي همراه شده و در محدوده سه دلار و ۷۷ سنت به مشتريان عرضه شده است.

در اين بين در بازار هنري هاب آمريکا قيمت هر ميليون بي تي يو تک محموله گاز طبيعي با ۴ سنت افزايش در محدوده دو دلار و ۷۵ سنت عرضه شده است.

در شرايط فعلي ساخت و بهره‌برداري از طرح‌هاي جديد توليد LNG به مهمترين عامل تضعيف کننده قيمت گاز در بازار تبديل شده به طوري‌که آمارهاي منتشر شده نشان مي دهد که تا سال ۲۰۲۰ ميلادي دست کم ظرفيت عرضه LNG در جهان از مرز ۳۸۵ ميليون تن عبور خواهد کرد.

همزمان با افزايش عرضه‌ها، اما تاکنون اقدامي به منظور تحريک تقاضا در بازار گاز اتفاق نيافتاده است و صرفا در معاملات منتهي به ۲۲ اوت سال ۲۰۱۶ ميلادي صرفا يک شرکت ژاپني مناقصه جديدي براي خريد LNG ارائه کرده است.

با توجه به روند عرضه و تقاضا در بازار، چنانچه تا سال ۲۰۲۳ ميلادي اتفاقي براي افزايش مصرف و تقاضا در بازار گاز نيافتاد قطعا بازار ديگر نيازي به عرضه جديد LNG نخواهد داشت و اين درحالي است که سه کشور آمريکا، قطر و استراليا از بازيگران اصلي توليد و صادرات LNG تا سال ۲۰۳۰ ميلادي خواهند بود.

منبع: مهر

سایت ایرونی...
ما را در سایت سایت ایرونی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی iruni بازدید : 289 تاريخ : دوشنبه 15 شهريور 1395 ساعت: 14:07