54 درصد از فضاهای شهری همدان ناکارآمد است/وجود بیش از 22 نقطه بحرانی در محدوده بازآفرینی استان

ساخت وبلاگ

محمدرضا قرائی در گفت‌و گو با ایسنا، با بیان اینکه 54.2 درصد از فضاهای شهری استان ناکارآمد است، اظهار کرد: در سال 94، در راستای رسیدن به اهداف و برنامه‌های بازآفرینی محلات استان، 52  میلیارد تومان هزینه شده است.

وی تصریح کرد: از نظر ما بافت‌های فرسوده به 5 پهنه محدوده نابسامان میانی، سکونتگاه‌های غیررسمی، محدوده تاریخی، محدوده با پیشینه روستایی و محدوده کاربری ناکارآمد تقسیم می‌شود.

وی افزود: 39.2 درصد از مساحت شهرستان همدان به مناطق بازآفرینی اختصاص دارد که از این میزان 19.2 درصد سکونتگاه غیررسمی است.

قرائی با بیان اینکه شهرستان ملایر دارای 38.6 درصد محدوده بازآفرینی است، گفت: در این شهرستان 14.2 درصد فضای شهر به سکونتگاه‌های غیررسمی اختصاص دارد.

مدیرعامل شرکت عمران مسکن‌سازان استان همدان با اشاره به اینکه25.2 درصد از شهرستان نهاوند در محدوده بازآفرینی قرار دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این شهرستان بر روی گسل قرار گرفته نخستین اقدامی که در راستای ساماندهی محدوده‌های بازآفرینی باید صورت بگیرد، انجام مطالعات در زمینه نقاط بحرانی و خطرزای این شهرستان است.

وی با بیان اینکه بیش از 22 نقطه بحرانی در محدوده بازآفرینی وجود دارد، ادامه داد: نقاط بحرانی فقط به بحث زلزله اختصاص ندارد بلکه نقاط ریزشی، رانشی، حریم رودخانه‌ها و حریم فشارهای قوی نیز باید مدنظر قرار گیرد.

قرائی اظهار کرد: پس از مطالعه تخصصی بر روی محلات بازآفرینی و شناسایی نقاط بحرانی باید برنامه و اعتباری برای این منظور تخصیص داده شود.

وی با تأکید بر اینکه دولت باید افق 10 ساله برای نقاط بازآفرینی ارائه دهد، یادآور شد: ارائه برنامه کوتاه‌مدت برای نقاط بازآفرینی امکان‌پذیر نیست و از طرفی دولت به تنهایی قادر به اجرای برنامه‌هایی که مشاور ارائه می‌دهد، نیست و باید با همکاری بخش خصوصی و معتمدین انجام شود.

مدیرعامل شرکت عمران مسکن‌سازان استان همدان عنوان کرد: دفاتر تسهیل‌گری می‌توانند طرح‌های بازآفرینی شهرها را اجرا کنند که نخستین دفتر تسهیل‌گری در همدان برای اجرای طرح‌های دولت در حصار امام خمینی(ره) ایحاد شده است.

قرائی تصریح کرد: 25.2 درصد از شهرستان تویسرکان در محدوده بازآفرینی قرار دارد که از این میزان 2.3 درصد سکونتگاه غیررسمی است.

وی با اشاره به اینکه شهرستان‌های همدان، ملایر، نهاوند و فامنین به ترتیب بیشترین میزان مناطق بازآفرینی را دارا هستند، یادآور شد: این شهرستان‌ها به ترتیب دارای 39.2، 38.6، 32، 28.9 درصد منطقه بازآفرینی هستند.

وی خاطرنشان کرد: از سال 83 تا 93 در استان همدان 67 میلیارد تومان در قالب پروژه‌های مختلف نقاط بازآفرینی هزینه شده است.

قرائی تأکید کرد: حل مشکل نقاط بازآفرینی فقط بر عهده مسکن و شهرسازی نیست بلکه از اواخر سال 93 ستاد بازآفرینی با 29 عضو در استان‌ها راه‌اندازی شده است.

source : www.isna.ir

سایت ایرونی...
ما را در سایت سایت ایرونی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی iruni بازدید : 204 تاريخ : يکشنبه 8 مرداد 1396 ساعت: 17:54