کاسه‌ساز؛ تصویرگر ارزش‌های ایران در جهان/ عمری که صرف آرمان‌های شهدا شد

ساخت وبلاگ

گروه هنر: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در آئین نکوداشت حبیب الله کاسه‌ساز با بیان اینکه وی شهید و جانباز نبود اما عمرش صرف آرمان‌هایی کرد که شهدا و جانبازان در آن راه قدم برداشتند، اظهار کرد: به عقیده من این داشته‌ها تنها از یک سرچشمه که آن‌هم فرهنگ عاشورایی است، نشئت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آئین بزرگداشت هنرمند فقید و ارزشی سینمای کشور، حبیب‌الله کاسه‌ساز امروز 10 مردادماه، در فرهنگسرای رسانه برگزار شد. در این مراسم که با تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید توسط قاری برجسته حمیدرضا رحمانی آغاز شد، جمعی از علاقه‌مندان و هنرمندان سینمای دفاع مقدس حضور داشتند.

هیچ‌گاه از سختی‌ها نهراسید

در ابتدای این جلسه محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظامی در سخنانی تصریح کرد: امیدوارم راه حبیب در سینمای ایران باقی و پاینده باشد؛ زیرا مسیری که وی در پیش گرفته بود با ارزش‌های انقلاب پیوند خورده و به‌نوعی پرچم برافراشته ارزش‌ها در حوزه فرهنگ بود. من ارتباط زیادی با حبیب کاسه‌ساز داشتم، این ارتباط نیز سابقه‌ای بسیار طولانی داشت و ریشه‌هایش را باید در زمان جنگ جستجو کرد.

وی افزود: وی بر دوش خود مسئولیت الهی حس می‌کرد که می‌خواست آن را در سینمای دفاع مقدس خرج کند و این کار را انجام داد و در این راستا توانست به موفقیت‌های مطلوبی نیز دست پیدا کند. گواه بارز این ادعا نیز کارنامه درخشان کاسه‌ساز در حوزه سینمای دفاع مقدس است.

رضایی با بیان اینکه کاسه‌ساز هیچ‌گاه از سختی‌ها نهراسید گفت: زمانی که من در سپاه مسئولیت داشتم به‌عینه می‌دیدم که وی برای دریافت امکانات فیلم‌های دفاع مقدسی تا چه حد دشواری و سختی می‌کشد اما هیچ‌گاه ندیدم این سختی‌ها وی را ناامید کند و خم به ابرویش بیاورد، برای همین چهره‌ای که از وی در ذهن من باقی مانده همواره با لبخند است.

رضایی تاکید کرد: وی شهید و جانباز نبود اما عمرش صرف آرمان‌هایی کرد که شهدا و جانبازان در آن راه قدم برداشتند. این داشته نیز به عقیده من تنها از یک سرچشمه نشئت می‌گیرد که آن هم فرهنگ عاشورایی است.

وی با بیان اینکه ملت ایران امروز مظلومترین و آگاه‌ترین مردم در سراسر جهانند تاکید کرد: ملت ایران تنهای حامی مظلومان جهان در سراسر دنیا است؛ این مطلب را ما در دفاعی که ملت ما از مردم یمن، سوریه و ... انجام می‌دهند می‌توان به‌خوبی مشاهده کرد. حتی ملت ایران را باید اولین مردمی نامید که در مقابل تروریست‌های داعش به پا خاستند، البته حمایت ملت ایران تنها به شیعیان خلاصه نمی‌شود بلکه تمامی مردم مظلوم دنیا از حمایت‌های ملت ایران برخوردارند. این نکته را گفتم تا بگوییم حبیب‌الله کاسه‌ساز هنرمندی بود که سعی می‌کرد افتخارات و ارزش‌های ملت ایران را تصویر کند.

آبروی سینمای ایران

در ادامه این مراسم مستندی از حبیب‌الله کاسه‌ساز پخش شد؛ در این فیلم برخی از دوستان و همراهان و همچنین فرزند وی، محسن کاسه‌ساز درباره حبیب سینمای ایران اظهارنظر کردند. پس از پخش این مستند، عزت‌الله ضرغامی، مدیر اسبق سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و اظهار کرد: برگزاری چنین رویدادهایی بسیار خوب و پسندیده است، زیرا یاد و خاطره هنرمندان ارزشی را گرامی می‌دارد. همچنین متذکر می‌شود که راه هنرمندانی چون کاسه‌ساز می‌باید در سینما ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: اگر درباره سجایای اخلاقی کاسه‌ساز بخواهم حرف بزنم وقت زیادی گرفته خواهد شد، چون وی سرشار از اخلاق پسندیده بود اما در میان تمامی سجایای اخلاقی وی خوشرویی این هنرمند ارزشمند هیچ‌گاه تکرارشدنی نیست و همیشه تصویری که من در ذهن دارم با خنده همراه است. اما درباره مدیریت وی نیز باید بگویم که کاسه‌ساز مدیری بسیاری لایق بود که در زمان تصدی خود در پست‌های مدیریتی تاثیرات بسیار فراوانی برای هنر این مرز و بوم به همراه داشت. برای همین می‌توانم بگویم یاد و نام کاسه‌ساز همیشه در سینمای ایران باقی خواهد ماند.

وی درباره آشنایی خود با کاسه‌ساز اظهار کرد: آشنایی من با این هنرمند به زمانی برمی‌گردد که در وزارت ارشاد مشغول به کار بودم. در آن زمان وی به من معرفی شد و دوستی ما شکل گرفت. از همان زمان دریافتم که او از سینما در پی رسیدن به یک امر است، آن هم اینکه ارزش‌های دفاع مقدس را به واسطه آن تبلیغ کند. پس بی‌راه نیست که من کاسه‌ساز را آبروی سینمای ایران بدانم.

وی تصریح کرد: کاسه‌ساز توانست برای مردم فضای پاکی را در سینما به‌وجود بیاورد؛ فضایی که هم بتوان به آن سرگرم بود و هم نکته آموخت. برای وی علو درجات را از خداوند منان درخواست می‌کنم، هرچند مطمئن هستم که از مقام شامخی در آن دنیا بهره خواهد برد. تنها امیدوارم خداوند نیز به ما سعادت دهد تا بتوانم در مسیر این هنرمند ارزشمند قدم برداریم.

پدر سینمای دفاع مقدس

محمد حسن قدیری ابیانه، دیگر سخنرانی این مراسم بود؛ وی تاکید کرد: کاسه‌ساز مردم را با سینما آشتی داد، وی به واقع پدر سینمای دفاع مقدس بود. درباره این هنرمند توصیفات فراوانی می‌توان مطرح کرد اما همین اندازه بگویم که وی تمام عمرش را صرف اعتلای فرهنگ اسلام کرد.

این دیپلمات سابق با تاکید بر اینکه کاسه‌ساز ذوب در ولایت بود، گفت: عشق به ولایت مهم‌ترین و شاخص‌ترین عشق کاسه‌ساز بود. این عشق تنها در دل نبود بلکه در آثارش نیز دیده می‌شد؛ برای مثال می‌توانم از مستند «ادواردو» نام ببرم. این کار در زمان خود جریان‌سازی وسیعی داشت، حتی باعث شد برخی از کسانی که از فیلم برگشته بودند با دیدن این مستند دوباره به آغوش اسلام بازگردند.

وی افزود: درباره کاسه‌ساز حرف‌های بسیاری می‌شود گفت که همگی در خوبی وی است، چون من در مدت زمانی که با وی دوست بودم کوچکترین بدرنگی را از وی مشاهده نکردم. سخن پایانی من این است که حتی می‌توان این احتمال را داد که حبیب‌الله کاسه‌ساز توسط دشمنان این سرزمین ترور بیولوژیک شده باشد، چون برای تولید مستند «ادواردو» به‌شدت از دست وی عصبانی بوده و هستند.

در انتهای این مراسم با حضور عزت‌الله ضرغامی، قدیری ابیانه، ناصر شفق، حسن بیادی و فرزند حبیب‌الله کاسه‌ساز از تمبر یادبود این هنرمند ارزشی رونمایی به عمل آمد.

سایت ایرونی...
ما را در سایت سایت ایرونی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی iruni بازدید : 177 تاريخ : سه شنبه 10 مرداد 1396 ساعت: 23:03