صادرات 4.4 میلیون دلاری سیر از همدان/پرورش کوروکودیل و زالو در همدان

ساخت وبلاگ

‌‌به‌ گزارش ایسنا،‌ منصور رضوانی‌جلال شنبه 14 مرداد در جمع خبرنگاران، با اشاره به افزایش سطح زیرکشت سیر در همدان، اظهار کرد: امسال 2800 هکتار سیر در استان کشت شده و پیش‌بینی می‌ ‎ شود بیش از 40 هزار تن سیر در همدان تولید شود.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته 2117 هکتار سیر در همدان کشت شده بود که 31 هزار تن محصول از این سطح برداشت شد.

رضوانی‌جلال با بیان اینکه استان همدان رتبه اول تولید سیرخشک کشور را داراست، عنوان کرد: امسال پیش‌بینی می‌شود صادرات سیر نیز افزایش یابد.

کشت مکانیزه 60 درصد سیر استان 

وی با تأکید بر اینکه سیر محصولی کم‌آب‌بر بوده و در تناوب محصول خوبی است، افزود: بیش از 60 درصد سیر در استان همدان به صورت مکانیزه کشت و برداشت می‌شود.

وی ادامه داد: سیر استان به صورت حبه برای صنایع غذایی استان و سایر نقاط کشور صادر می‌شود و بسته‌بندی و سردخانه مناسب سیر در حال پیگیری است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه تا کنون 5600 تن کلزا خریداری شده است، بیان کرد: سال گذشته 8500 تن دانه روغنی کشت شده بود و امسال بیش از 12 هزار تن  باید در استان همدان کشت و تولید شود.

وی با بیان اینکه بیش از 80 درصد بهای کلزاکاران استان پرداخت شده است، گفت: با توجه به اینکه در تولید روغن بیش از 90 درصد وابستگی به خارج است، دولت دارد پرداخت بهای کلزای کلزاکاران را در اولویت قرار دهد تا بتوانند کشت امسال خود را به موقع انجام دهند.

افزایش 1000 میلیاردی تسهیلات آبیاری نوین

وی با تأکید بر اینکه بیش از 80 درصد از اراضی مستعد استان همدان به سیستم آبیاری نوین مجهز است، ادامه داد: اعتبار اجرای آبیاری تحت فشار و نوین در سال گذشته 2470 میلیارد تومان بود که امسال 1000 میلیارد تومان تسهیلات آبیاری افزاییش یافته و به 3400 میلیارد تومان رسیده است.

رضوانی‌جلال افزود: سال گذشته بیش از 60 میلیارد تومان یارانه برای تجهیز سیستم‌های نوین ابیاری در استان همدان دریافت شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: بیش از 5000 میلیارد تومان تسهیلات برای مکانیزاسیون بخش کشاورزی درنظر گرفته شده بود که از این میزان 270 میلیارد تومان به استان همدان تخصیص داده شد.

ارتقای ضریب مکانیزاسیون به 1.6 درصد

وی تصریح کرد: سال گذشته بیش از 60 میلیارد تومان در بخش مکانیزاسیون جذب اعتبار صورت گرفت که توانست ضریب مکانیزاسیون را از 1.5 به 1.6 درصد برساند.

وی با اشاره به اینکه کشت محصولات کم‌آب‌بر همچون زعفران، پسته و گل‌محمدی روبه رشد است، گفت: با افزایش و توسعه کشت این محصولات صنایع‌تبدیلی آن نیز در استان ایجاد خواهد شد.

فعالیت ناقص واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی استان

رضوانی‌جلال با بیان اینکه وضعیت صنایع‌تبدیلی استان مناسب است، اظهار کرد: صنایع‌تبدیلی کشمش در استان همدان کمبودی ندارد و حتی از سایر استان‌ها نیز برای فرآوری به استان همدان مراجعه می‌کنند.

 رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: در صنایع لبنی و گندم و آرد و چغندرقند نیز مشکلی در استان وجود ندارد بلکه واحدهای تولیدی با ظرفیت ناقص فعالیت دارند به‌طوریکه ظرفیت سیلوهای استان بسیار بالاست اما کمتر از ظرفیت خود کار می‌کند و در بحث چغندرقند نیز صنایع‌تبدیلی در استان وجود دارد و کارخانه قند استان درصدد افزایش ظرفیت خود است.

وی درباره صنایع‌تبدلی سیب‌زمینی در استان، عنوان کرد: سال‌های سال برای ایجاد صنایع‌تبدیلی سیب‌زمینی تلاش شد و فقط یک واحد در روستای لتگا ایجاد شد که این واحد نیز با ظرفیت ناقص کار می‌کند و شاید همین مسأله باعث شد تا استقبال از صنایع‌تبدیلی سیب‌زمینی کمتر باشد.

احداث 175 هزار تن سردخانه سیب‌زمینی در همدان

وی با تأکید بر اینکه در سال‌های اخیر بیش از 140 هزار تن ظرفیت سردخانه سیب‌زمینی در استان ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 175 هزار تن سردخانه در استان در دست ساخت است.

رضوانی‌جلال تأکید کرد: استان همدان رتبه نخست تولید سیب‌زمینی را در کشور داراست و امسال نیز باید بیش از 950 هزار تن سیب‌زمینی در استان تولید شود.

وی افزود: در بخش صنایع‌تبدیلی 500 میلیارد تومان درسطح کشور در نظر گرفته شده است که این اعتبار به صورت گلوبال بوده و استان‌ها می‌توانند جذب کنند.

یکپارچه‌سازی 270 هکتار از اراضی همدان

 رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی برای مکانیزه کردن و اجرای سیستم‌های  آبیاری مفید است، یادآور شد: در سال گذشته 270 هکتار از اراضی استان همدان یکپارچه‌سازی شد.

رضوانی‌جلال تصریح کرد: در سال‌های اخیر بیش از 100 هکتار گلخانه در همدان ایجاد شده که 90 هکتار در زمینه تولید سبزی و صیفی و مابقی نیز در تولید گل و گیاه فعالیت دارند.

 احداث 2.5 هکتار گلخانه در 3 ماهه امسال

وی از احداث 2.5 هکتار گلخانه در 3 ماهه امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: دو گلخانه 6 گل رُز مایا و 25 هکتاری گل رُز ارکیده نیز از طرح‌های دانش‌بنیان و جدید در کشور است که به ترتیب نیازمند 27 میلیون دلار  و 124 میلیارد تومان تسهیلات از بانک است که امیدواریم هر چه زودتر عملیات اجرایی آن آغاز شود.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره گردو در اسدآباد، گفت: جشنواره گردو با مدیریت تعاونی گردوکاران شهرستان اسدآباد برگزار خواهد شد.

 رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه تا کنون 310 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است، اظهار کرد: بیش از 360میلیارد تومان گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شده که تا کنون 7 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

رضوانی‌جلال قیمت هر کیلوگرم گندم خریداری شده از کشاورزان را 1300 تومان اعلام کرد و ادامه داد: ‌امسال پیش‌بینی شده 550 هزار تن گندم در استان تولید و خرید تضمینی 350 هزار تن گندم هدفگذاری شده است.

پرورش کوروکودیل و زالو در همدان

وی از پرورش و تولید کوروکودیل در همدان خبر داد و افزود: مجوز احداث و راه‌اندازی یک واحد پرورش کوروکودیل در همدان صادر شده است.

رضوانی‌جلال با اشاره به اینکه ظرفیت تولید این واحد 600 سر است، گفت: پوست کوروکودیل در صنعت استفاده دارد و آب و هوای همدان مناسب پرورش این موجود است همچنین مجوز پرورش زالو  که یکی از طرح‌های جدید و ارزآور در استان همدان صادر شده است.

زنجیره گوشت قرمز و شیر در همدان ایجاد می‌شود

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با تأکید بر ایجاد زنجیره تولید در استان، اظهار کرد: زنجیره تولید مرغ در همدان ایجاد شده و زنجیره شیر و گوشت قرمز نیز در دست اقدام است.

رضوانی‌جلال با بیان اینکه در زنجیره تولید واحد جدید احداث نمی‌شود بلکه حلقه‌های تولید به یکدیگر متصل می‌شوند، یادآور شد: در کشور 8 زنجیره تولید شیرخام تشکیل شده که یک زنجیره در همدان است.

وی با اشاره به اینکه امسال 15 میلیارد تومان یارانه کشمش به کشاورزان استان اختصاص یافته است، ادامه داد: تا کنون 6 میلیارد تومان از یارانه کشمش به کشاورزان استان پرداخت شده است.

حدنگاری بیش از 40 هزار هکتار اراضی کشاورزی

وی از حدنگاری بیش از 40 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد و گفت: سال گذشته طرح کاداستر در بیش از 40 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان انجام گرفت و امسال نیز بیش از 90 هزار هکتار اجرایی می‌شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان تصریح کرد: در هفته گذشته با حضور وزیر جهادکشاورزی، نخبگان و محققان 24 رقم جدید محصولات کشاورزی معرفی شد که می‌توانیم برخی از این ارقام را در استان همدان کشت و تولید کنیم.

رضوانی‌جلال با بیان اینکه وزیر جهادکشاورزی سیاست‌های خوبی در این بخش داشته و یکی از وزرای موفق دولت یازدهم بوده است، گفت: وزیر جهادکشاورزی در دولت دوازدهم می‌ماند و برنامه‌های خود را ادامه می‌دهد.


انتهای پیام

سایت ایرونی...
ما را در سایت سایت ایرونی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی iruni بازدید : 205 تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396 ساعت: 18:06