نخستین سفر نماینده جدید سازمان ملل برای حل بحران لیبی به طرابلس/نماینده سازمان ملل خواستار یافتن راه حلی فوری برای بحران لیبی شد

ساخت وبلاگ

به گزارش ایرنا و به نقل از پایگاه خبری «بوابه الوسط» ، غسان سلامه در دیدار با «عبدالرحمن السویحلی» رئیس شورای عالی حکومت در طرابلس تاکید کرد که با تمام توان خود تلاش می کند گروه های مختلف لیبی با هم به توافق برسند.
وی با اشاره به اینکه لیبی در شرایطی کنونی نیاز به گفت وگو و توافق دارد، افزود: سازمان ملل راه حل سیاسی را تنها راه برای حل بحران لیبی می داند.
از سوی دیگر السویحلی از سازمان ملل خواست کمک کند محاصره شهر «درنه» پایان یابد.
وی همچنین از سازمان ملل متحد خواست به همه گروه های لیبیایی به یک چشم بنگرد.
نیروهای ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش لیبی، شهر درنه را به محاصره خود درآورده اند.
هفته گذشته نیروهای مستقر در درنه یک فروند هواپیمای جنگی از نوع میگ-23 متعلق به نیروهای ژنرال حفتر را در درنه سرنگون کردند .
گفته شد خلبان این هواپیما پس از فرودآمدن با چتر کشته شد.این خبر باعث خشم نیروهای حفتر و تهدید به انتقام شدید گرفتن از نظامیان مستقر در درنه شد.
غسان سلامه نماینده سازمان ملل متحد و هیات همراه امروز شنبه واد طرابلس شد و با مقام های لیبایی درخصوص آخرین تحولات سیاسی در این کشور و راه های پیشبرد توافق سیاسی و سازو کارهای آن گفت وگو کرد.
این نخستین سفر غسان سلامه به لیبی در ماموریت جدیدش است.
سلامه پیش از این با «فایز السراج»رئیس شورای ریاست جمهوری و «محمد الطاهر سیالة» وزیر خارجه دولت وفاق ملی در طرابلس دیدار کرده بود اما خبری درخصوص محتوای این دیدار هنوز منتشر نشده است.
غسان سلامه و هیات همراه قرار است پس از این دیدارها به شهر «طبرق » واقع در شرق لیبی بروند و با «عقیلة صالح» رئیس مجلس نمایندگان لیبی دیدار و گفت وگو کنند.
غسان سلامه وزیر فرهنگ پیشین لبنان ، یک ماه و نیم پیش به عنوان نماینده سازمان ملل متحد برای حل بحران لیبی انتخاب و جانشین «مارتین کوپلر» شد.
«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه حدود 10 روز پیش از فایز السراج رئیس دولت وفاق ملی و ژنرال حفتر فرمانده ارتش لیبی خواست برای مذاکره با هم به پاریس بروند. در پایان این نشست که با حضور این دو و غسان سلامه و همچنین مکرون برگزار شد، اعلام شد طرفین درخصوص برگزاری انتخابات و آتش بس در لیبی با هم به توافق رسیدند.
کارشناسان سیاسی ،اجرای این توافق را به دلیل نقش آفرینی بازیگران داخلی و خارجی زیاد در پرونده لیبی ، بسیار دشوار توصیف کردند.
لیبی از زمان سقوط حکومت معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامی است.
اکنون دو دولت در این کشور وجود دارد: دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج در طرابلس که مورد حمایت جامعه جهانی است و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی به ریاست عبدالله الثنی است که مورد تایید ژنرال حفتر فرمانده نیروهای مسلح این کشور قرار دارد.
پارلمان لیبی از دولت مخالف دولت وفاق ملی که در شرق این کشور مستقر است، حمایت می کند.
به عقیده کارشناسان رقابت عوامل خارجی عامل اصلی تداوم بی ثباتی در لیبی است. دولت وفاق ملی توسط اروپا، آمریکا، چندین کشور آفریقایی و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.
ژنرال حفتر مورد تایید امارات ، مصر و عربستان است و این کشورها اخوان المسلمین را دشمن خود می دانند.
شبک**خاورم **2041**1392**انتشار: ابوالفضل بابایی

انتهای پیام /* سایت ایرونی...
ما را در سایت سایت ایرونی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی iruni بازدید : 226 تاريخ : يکشنبه 15 مرداد 1396 ساعت: 2:28