کمک اسپانیا به لبنان در حفاظت از مرزهای این کشور در برابر افراط گرایی

ساخت وبلاگ

به گزارش ایرنا و به نقل از روزنامه 'ال پاییس' ، اسپانیا درحال حاضر در یک برنامه اروپایی زیر عنوان 'مدیریت جامع مرزها' در لبنان مشارکت دارد.
به گفته سرهنگ «پدرو مارتین رودریگز» که اکنون در خدمات ویژه این برنامه اروپایی فعال است، اسپانیا مسوول حمایت در مراقبت از مرزهای دریایی و زمینی لبنان می‌ باشد.
روزنامه ال پاییس افزود: چالش داعش افزون بر بحران پناه جویان که ناشی‌ از جنگ سوریه می‌ باشد (لبنان میزبان 1.5 میلیون پناه جوی سوری است)، از لبنان یک متحد موردنیاز برای غرب ساخته اند. تجربه سرویس های اطلاعاتی‌ لبنان در زمینه مقابله با افراط گرایی اسلامی ، نیروهای مسلح لبنان را به یک متحد کلیدی برای بستن مرز خود با سوریه به روی گذر تروریسیت ها و قاچاقچیان تبدیل کرده ا‌ند.
روزنامه مذکور یادآور شد: این کشور کوچک اما پیچیده در شرق و شمال یک مرز مشترک ۳۷۵ کیلومتری با همسایه خود سوریه و در جنوب ، ۷۹ کیلومتر مرز مشترک با دشمنش اسراییل دارد.
این نشریه نوشت: با یک بودجه ۱۴ میلیون یورویی از سال ۲۰۱۲ ، اتحادیه اروپا سعی‌ در بهبود رهگیری سلاح ها، مواد مخدر، افراط گرایان اسلامی و اسناد جعلی در نقاط ورود را دارد.
رسانه مذکور ادامه داد: اسپانیا تجربه زیادی در بحث مبارزه با تروریسم و کنترل مرزها دارد و آموزش های تئوری در این خصوص را به نظامیان لبنانی منتقل می نماید تا متعاقبا آموزش های عملی را هم در مالاگا، مادرید، سئوتا و ملیا به این نظامیان لبنانی ارائه دهد.
ال پاییس به نقل از «فیل جانسون» کارشناس برنامه اروپایی مدیریت جامع مرزها تصریح کرد: فقدان یک محدوده رسمی‌ در مرز ، مشکل اصلی‌ می‌ باشد.
وی می‌ گوید که دستگیری افراط گرایان اسلامی با تعلیم و تجهیزات تامین شده مالی‌ در حال افزایش هستند.
در گزارش آمده است: در جنوب کشور ، نیروهای موقت سازمان ملل برای لبنان (یونیفل) مستقر هستند، جایی‌ که اسپانیا با ۶۰۰ سرباز حضور دارد . در آن طرف مقر اسراییلی‌ ها ، محافظان صلح سازمان ملل در کنار نیروهای مسلح لبنانی نگهبانی می‌ دهند درحالی که در پشت آنها نیز نیروهای جنبش حزب الله و متحد «بشار اسد» در سوریه در حال نگهبانی هستند.
یک منبع امنیتی اروپایی مستقر در بیروت در این مورد می‌ گوید:'با حضور اسراییل در مرز جنوبی ، لبنان هیچ گاه نمی‌ تواند به سلاح هایی‌ دست یابد که یک وجب بالاتر از سطح زمین باشند. این واقعیتی است که مبارزه ضد تروریستی لبنان را به دلیل این ترس که فردا ، همان سلاح ها را علیه ارتش اسراییل استفاده کند ، مختل کرده است '.
ال پاییس نوشت: از تابستان سال ۲۰۱۴ میلادی ، هنگامی که داعش خلافت خودخوانده اش را اعلام کرد ، لبنان سعی‌ در متوقف کردن تروریست ها و حملات تروریستی در محدوده خود را دارد.
به گفته ال پاییس، مدتی‌ قبل یک ژنرال لبنانی در دهکده 'راس بعلبک' و در حالی‌ که یکی‌ از تانک های خود پس از حمله داعش با یک خمپاره را نگاه می‌ کرد با انتقاد در این مورد گفته بود :'اگر ما هواپیما داشتیم ، می‌ توانستیم داعشی ها را در یک هفته از بین ببریم'.
روزنامه افزود: هفته قبل، ارتش لبنان وعده داد که آخرین سنگرهای بیش از هزار داعشی که در خاکش مستقر شده ا‌ند را نابود کند.اما نقش حزب الله در جنگ علیه القاعده ، کینه ها بین دو بلوک اصلی‌ سیاسی کشور را زنده کرده است.
نشریه تصریح کرد: خطر افراط گرایان اسلامی ، حتی باعث شکسته شدن ممنوعیت اسراییل شده هنگامی که در سال ۲۰۱۵ ، واشنگتن تصمیم گرفت فروش ۶ هواپیمای جنگنده 'ای- ۲۹ سوپر توکانو' به لبنان را تصویب کند.
این نشریه، کمک نظامی به لبنان در دهه اخیر را یک میلیارد و ۳۷۶ میلیون یورو ارزیابی کرده است.
رسانه اسپانیایی نوشت: دقیقا در ماه جاری ، یکی‌ از ۱۲ خلبان لبنانی که درحال آموزش در پایگاه آمریکایی 'مودی' در ایالت جورجیا هستند، نخستین پرواز خود را با اولین جنگنده ای که نیروی هوایی لبنان از سال ۲۰۱۸ در دست خواهند داشت، انجام داد.
این رسانه افزود: «سعد حریری» نخست وزیر لبنان با خرسندی از اینکه باد جنگ بین المللی علیه تروریسم به نفعش می‌ وزد ، سعی‌ دارد که نقش حزب الله در داخل کشور را به نفع نیروهای مسلح لبنانی کاهش دهد.
وی در این راستا اکنون در انتظار احیای وعده عربستان سعودی برای دریافت معادل دو میلیارد و ۷۵۳ میلیون یورو سلاح فرانسوی برای ارتشش می‌ باشد.
شبک**اروپام**1392**انتشار: ابوالفضل بابایی

انتهای پیام /* سایت ایرونی...
ما را در سایت سایت ایرونی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی iruni بازدید : 199 تاريخ : يکشنبه 15 مرداد 1396 ساعت: 2:28