نحوه کار دوربینهای ثبت تخلف رانندگی و کنترل سرعت و انواع آن

ساخت وبلاگ

با سلام خدمت کاربران گرامی تست درایو در این پست قصد داریم شما عزیزان را با نحوه کارکرد دوربین های کنترل سرعت آشنا نماییم.

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که دوربین‌های کنترل سرعت که در سطح شهر و جاده ها قرار دارند چگونه کار می‌کنند. برخی از این دوربین‌ها وظیفه پلیس راهنما و رانندگی و کنترل نامحسوس ثبت تخلف را به انجام می‌رسانند و برخی دیگر وضعیت ترافیکی خیابان‌ها و بزرگراه‌های شهر را به صورت زنده دریافت و با انتقال به مراکز کنترل ترافیک در دسترس کاربران می‌گذارند. به همین دلیل راننده‌ها می‌توانند بهترین و کم ترافیک ‌ترین مسیرها را برای تردد خود انتخاب کنند.

دوربینهای ثبت تخلف رانندگی و کنترل سرعت

تخلفات مختلفی نظیر تخلف سرعت لحظه ای خودرو ها، تخلف سرعت میانگین، تخلف عبور از چراغ قرمز، تخلف پارک در محل غیر مجاز، تخلف سبقت غیر مجاز و … وجود دارند، که به منظور ثبت هر تخلف سامانه استاندارد برای آن می بایست نصب گردد.دوربینهای ثبت تخلف به عنوان مثال سامانه ای که تنها سرعت لحظه ای را ثبت می نماید، می بایست بتواند با خطای حداکثر 2% در تمامی شرایط جوی و تا سرعت 250 کیلومتر در ساعت را ثبت، عکس برداری و یا فیلم برداری نماید. در حالی که به منظور ثبت سرعت میانگین این مسئله متفاوت می باشد.

رئیس اجرائیات پلیس راهور گفت:اگر سرعت غیرمجاز بین 30 تا 50 کیلومتر در ساعت باشد راننده متخلف علاوه بر جریمه 200 هزار تومان پنج نمره منفی دریافت می کند. همچنین سرعت غیرمجاز تا بیش از 30 کیلومتر در ساعت 60 هزار تومان جریمه دارد.وجریمه های ثبت شده توسط دوربین های کنترل سرعت بە هیچ وجه قابل بخشش نیست.

همچنین جرایم ثبت شده توسط دوربین ها شامل قانون دو برابر شدن جریمه در صورت عدم پرداخت نیست و فقط جرایم تسلیمی و الصاقی هستند که دو برابر میشوند.

دوربینهای ثبت تخلفانواع دوربینهای ثبت تخلف رانندگی و کنترل سرعت

به طور کلی دوربینهای کنترل سرعت انواع مختلفی دارند که در اینجا به برسی یکی از جدیدترین و پر کاربرد ترین این سامانه ها که درکشور ما نیزبه زودی مورد استفاده قرار خواهد گرفت میپردازیم

مدل رهگیری لیزری:

از آنجایی که در کار سامانه رهگیری راداری به دلیل وجود انواع مختلف امواج رادیو یی در سطح زمین امکان اختلال وجود دارد، سامانه های رهگیری لیزیری جایگزینی مناسب برای آن به حساب میآید.اساس کار این سیستم بر انعکاس یا پژواک امواج استوار است اما در این سامانه به جای امواج رادیویی از امواج مادون قرمز استفاده میشود .این سامانه اطلاعات هر جسم متحرک حتی یک پرنده را که در مسیرش قرار گیرد ضبط

میکند و در صورت و در صورت غیر مجاز بودن سرعتش، دستور عکس گرفتن را به دوربین صادر میکند.

اکثر دوربینهای نصب شده در جاده ها ی کشورمان از این نوع وساخت کشور آلمان یا ساژم فرانسه است.

سامانه رهگیری ویدوئویی :

این سامانه که در نوع خود بسیار کار آمد و جالب میباشد از دو یا چند دوربین ویدوئویی متصل به هم تشکیل شده است که در فواصل معین نصب گردیده اند. سیستم مذکور به این صورت عمل میکند که دوربین اول با خواندن پلاک تمام خودروهای عبوری، زمان عبور آنها از جلوی دوربین را به صورت موقت در حافظه خود نگه میدارد پس از رسیدن خودرو به دوربین دوم با توجه به زمان رسیدن خودرو و فاصله بین دو دوربین که از قبل مشخص است سرعت خودرو محاسبه میگردد(سرعت=مسافت/زمان) ودر صورت غیر مجاز بودن سرعت دوربین دوم دستور گرفتن عکس را صادر میکند.

فاصله بین دو دوربین میتواند با توجه به شرایط از 200 متر تا چند کیلومتر تغییر نماید.با استفاده از این سامانه ترفند کاستن سرعت قبل از رسیدن به دوربین وافزایش دوباره آن بعد از رد شدن بی اثر میماند چرا که این سامانه قادر به تائین سرعت متوسط خودرو در طول مسیر است. از کاربردهای دیگر این سیستم ذخیره تصاویر در محدوده دید دوربین را میتوان نام برد که با باز بینی دوباره آنها میتوان انواع تخلفاتی چون سبقت غیر مجاز،رعایت نکردن فاصله مجاز، انجام مانورهای خطرناک وحتی تغییر سرعت را تشخیص داد.در گام اول قرار است. در مسیر اتوبان تهران، کرج، قزوین از این سامانه استفاده گردد.

کاربر گرامی در صورتی که سوال یا نظری در باره دوربین های کنترل سرعت دارید لطفا از بخش نظرات در انتهای همین صفحه بیان نمایید .

با تشکر

سایت ایرونی...
ما را در سایت سایت ایرونی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی iruni بازدید : 464 تاريخ : دوشنبه 11 تير 1397 ساعت: 21:09