دانشجویان بلگراد مخالف عضویت کشورشان در ناتو و اتحادیه اروپا هستند

ساخت وبلاگ

به گزارش ایرنا، در این نظرسنجی که با هدف مشخص شدن خط فکری دانشجویان و موضع آنان و اینکه تا چه حدودی به تحولات سیاسی روزانه در کشور و جهان نگرش دارند با یک هزار و 323 دانشجو از 38 دانشکده دانشگاه بلگراد گفت وگو شده است.
تقریبا 88 درصد دانشجویان دانشگاه بلگراد معتقدند که صربستان نباید به عضویت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درآید. همچنین 39.7 درصد دانشجویان گفته اند که به عضویت کشورشان در اتحادیه اروپا نیز رای نمی دهند و این درحالیست که نیمی از دانشجویانی که با آنها گفت وگو شده معتقدند که صربستان به عضویت اتحادیه اروپا درنمی آید.
نتیجه این نظرسنجی همچنین حاکی از این است که 28.8 درصد از داشجویان خواهان ورود کشورشان به اتحادیه اروپا هستند و کمی بیش از 8 درصد در رای گیری برای ورود به این اتحادیه در پای صندوق های رای گیری نمی روند و 22.4 درصد از دانشجویان در این مورد موضع خاصی ندارند.
از طرف دیگرحدود 50 درصد از دانشجویانی که با آنها گفت وگو شده معتقدند که مانع اصلی ورود صربستان به اتحادیه اروپا وضعیت کوزوو است.
کوزوو، استان جنوبی صربستان محسوب می شود که آلبانیایی تباران این استان در سال 2008 میلادی از این کشور اعلام استقلال کردند و تاکنون 113کشور آن را بعنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته اند.
صربستان، چین و روسیه و 5 عضو اتحادیه اروپا، کوزوو را به رسمیت نشناخته اند.
دانشجویان درخصوص روابط صربستان با کشورهای همسایه بر این باورند که صربستان با کشورهای آلبانی، کرواسی و مونته نگرو رابطه خوبی ندارد. هشتاد درصد از دانشجویانی که با آنها صحبت شده معتقدند که روابط صربستان با آلبانی بد است و دو سوم سئوال شوندگان نیز چنین نظری درباره روابط صربستان با کرواسی دارند و یک چهارم از دانشجویان نیز روابط کشورشان با مونته نگرو را مناسب نمی دانند.
از طرف دیگر دانشجویان بر این باورند که صربستان با کشورهای رومانی، مجارستان و بلغارستان که دارای مرز مشترک با کشورشان است، رابطه خوبی دارد.
در خصوص روابط صربستان با سازمان های بین المللی، 51 درصد دانشجویان موضع خاصی درباره زمانی که صربستان ریاست دوره ای بر سازمان امنیت و همکاری های اروپا را داشت بی تفاوت هستند. همچنین بیش از 60 درصد دانشجویانی که با آنها گفت و گو شده با فعالیت های صربستان در سازمان ملل متحد آشنا نیستند.
نتایج این نظرسنجی نشان می دهد که 48 درصد از دانشجویانی که با آنها صحبت شده معتقدند که صربستان باید عضو سازمان تجارت جهانی شود و 37 درصد در این باره موضعی ندارند و 14.1 درصد از آنان مخالف پیوستن کشورشان در این سازمان جهانی هستند.
در رابطه با سیاست خارجی صربستان در نتیجه این نظرسنجی گفته شده که 50.8 درصد از دانشجویانی که با آنها گفت وگو شده سیاست خارجی کشورشان را بد و حدود 29 درصد خوب می دانند.
شبک**اروپام**436**1392**انتشار: ابوالفضل بابایی

انتهای پیام /*
سایت ایرونی...
ما را در سایت سایت ایرونی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رضا رضوی iruni بازدید : 217 تاريخ : پنجشنبه 1 تير 1396 ساعت: 0:12